top of page
Поиск
  • Фото автораknucaentrants

Профорієнтаційна зустріч учнів ліцею "Наукова зміна" з КНУБА

1 березня 2019 року, представники Київського національного університету будівництва і архітектури провели Профорієнтаційну зустріч з учнями 10-х і 11-х класів ліцею «Наукова зміна» міста Києва – одного з провідних закладів загальної середньої освіти в Україні.

Заступник декана факультету автоматизації і інформаційних технологій Соболевська Леся Георгіївна вручила Грамоти директору ліцею «Наукова зміна» Лисенко Марії Анатоліївні і заступнику директора з наукової роботи ліцею «Наукова зміна» Атамась Олені Василівні за активну участь у профорієнтаційній роботі серед учнівської молоді випускних класів та якісну підготовку абітурієнтів, які вступили до Київського національного університету будівництва і архітектури від імені ректора КНУБА П.М.Кулікова і завідувача відділення довузівської підготовки Н.Б.Бурдейної.

Під час презентації старшокласники познайомилися із будівельною галуззю та КНУБА. Будівельна галузь є однією з найважливіших галузей народного господарства, від якої залежить ефективність функціонування всієї системи господарювання в країні. Важливість цієї галузі для економіки будь-якої країни полягає в тому, що із розвитком будівельної галузі розвиваються виробництво будівель­них матеріалів і обладнання, машино­будівна галузь, металургія і металообробка, нафто­хімічна промисловість, виробництво скла, деревообробна і фарфоро-фаянсова промисловість, транспортна галузь, енергетична галузь тощо. Будівництво, як ніяка інша галузь економіки, сприяє розвитку підприємств мало­го бізнесу, особливо того, який спеціалізується на будівельних, ремонтних і оз­доблювальних роботах.

КНУБА є визнаним провідний галузевим закладом вищої освіти в Україні, який здійснює підготовку за 27 спеціальностями, пропонуючи своїм абітурієнтам обрати одну із 45 бакалаврських освітніх програм чи одну із 50 магістерських освітніх програм в галузі будівництва і архітектури та суміжних з нею галузей. Як свідчить статистика, щорічно приблизно кожен двадцятий випускник ліцею вступає на спеціальності архітектура і містобудування, будівництво та цивільна інженерія чи дизайн.

Леся Георгіївна розповіла про умови, терміни і правила вступу в 2019 році, сертифікати ЗНО, необхідні для вступу на різні спеціальності, за якими можна отримати освіту в КНУБА. Випускники уважно слухали про міжнародне співробітництво КНУБА із Люблінською політехнікою – одним із провідних вишів Польщі та іншими європейськими закладами вищої освіти з метою паралельного навчання магістрів КНУБА в Європі, з подальшим отриманням ними диплому європейського зразка. Цікавою для ліцеїстів була інформація про напрямки та можливість продовження їхньої наукової роботи на базі науково-дослідних інститутів та лабораторій КНУБА.

Про навчання на будівельно-технологічному факультеті більш докладно розповів заступник декана з навчально-організаційної роботи Апанасенко В.Ю. Валерій Юхимович презентував нові освітні програми «Товарознавство і комерційна логістика», «Товарознавство та організація зовнішньої торгівлі», «Оптова та роздрібна торгівля», «Митна справа» в межах спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Дуже уважно хлопці і дівчата слухали доцента кафедри політичних наук Оксюковського Павла Павловича, коли він розповідав про освітні програми «Міське будівництво та господарство» і «Автомобільні дороги та аеродроми» в межах спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія», але найбільше всіх зацікавила інформація про спеціальність «Право», оскільки фахівці в області будівельного та містобудівного права дуже затребувані на фаховому ринку України, КНУБА єдиний заклад вищої освіти, який здійснює їх підготовку. Не менш цікавою виявилася спеціальність «Політологія» в межах освітньої програми «Політичний менеджмент», за якою здійснюється підготовка фахівців здатних до виконання професійних робіт у державних органах та міжнародних організаціях, громадських організаціях, органах місцевого самоврядування, розробки, прийняття та реалізації рішень з управління організаціями, установами та підприємствами, реалізації проектів у сфері паблік-рілейшнз.

Доцент кафедри Інформаційних технологій проектування та прикладної математики Білощицька Світлана Василівна розповіла про спеціальності факультету автоматизації і інформаційних технологій – «Інженерія програмного забезпечення», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека», «Прикладна механіка», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Автоматика та комп’ютерно-інтегровані технології», «Професійна освіта».

Про дозвілля, заняття спортом, про участь у громадських та суспільних проектах школярі вже у приватному спілкуванні розпитували студентів університету.

Ближче познайомитися з університетом випускників ліцею запросили відвідавши 6 квітня День відкритих дверей КНУБА. Під час якого школярі матимуть можливість відвідати лабораторії та майстерні, поспілкуватися з деканами факультетів, викладачами кафедр та студентами, долучитись до передових наукових розробок і технологій.

Завідувач відділення

довузівської підготовки

Бурдейна Наталія Борисівна





90 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page