top of page
Поиск
  • Фото автораknucaentrants

Природа кольору



Для того щоб побачити колір предмета, нам потрібне світло. Промінь світла є спектром для різних відтінків, а колір предмету залежить від того, яку частину спектру цей предмет відбиває чи пропускає крізь себе.



Ті предмети та матеріали, які промінь світла проходить наскрізь, бачимо прозорими. Саме так відбувається зі сніжинками: кожна крихітна сніжинка – це кристал абсолютно прозорого льоду, що пропускає світло крізь себе. Аналогічно світло проходить, наприклад, крізь чисту воду, і людське око сприймає її як прозору.



Але якщо сніжинки прозорі, то чому сніг здається нам білим?

Це відбувається тому, що велика кількість сніжинок падає на землю і утворює кучугуру. У цьому кучугурі сніжинки розташовані в хаотичному порядку. Виходить досить пухка і об'ємна маса, якою світло пробитися неспроможна. Кожен промінь світла окремо, потрапляючи на сніг, що випав, починає переломлюватися в численній кількості шестикутних кристаликів-сніжинок.


І всі ці мільйони сніжинок починають «передавати» світло, поки все воно не виходить назад. Іншими словами, шар снігу повністю відбиває світло, що падає на нього, і саме тому сніг здається нам білим.


22 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page