top of page
Поиск
  • Фото автораknucaentrants

День відкритих дверей у КНУБА



В суботу 6 квітня 2019 року у Київському національному університеті будівництва і архітектури відбулась масштабна профорієнтаційна подія – День відкритих дверей. День відкритих дверей – це день і захід, коли всі бажаючі і зацікавлені абітурієнти та їх батьки мають можливість поближче познайомитися з закладом вищої освіти. До нас завітали не лише кияни та мешканці Київщини, а й абітурієнти з Житомирщини, Вінниччини, Луганщини, Сумщини, Чернігівщини, Хмельниччини, Тернопільщини, Одещини, Черкащини, Рівненщини, Волині, Миколаївщини, Полтавщини, Закарпатської області, Донецької і Луганської областей, а ще із Жмеринки. Фастова, Бердичева, Жашкова, Білої Церкви, Енергодара, Обухова, Умані, Запоріжжя, Чернівців, Херсону, Луганську, Новоград-Волинського, Миронівки, Конотопа, Яготина, Прилук, Батурина, Ніжина, Кривого Рогу, Шостки, Трускавця, Кам’янець-Подільського, Луцьку, Мелітополя, Богуслава, Скадовська, Переяслава-Хмельницького, Кропивницького, Краматорська, Лисичанська, 4 абітурієнта з Донецька та інших населених пунктів України.

На вході абітурієнтів чекали студенти КНУБА з подарунками, підготовленими відділенням довузівської підготовки, – фірмовою папкою, в яку можна було скласти ручки, календарики, рекламні буклети, проспекти, флаєра з інформацією про університет, факультети, секції, дозвілля, спеціальності і спеціалізації, за якими можна отримати вищу освіту в одному з найкращих і найпрестижніших вишів Києва і України.

Під час офіційно-концертної програми з майбутніми студентами та їх батьками поспілкувався ректор КНУБА професор Куліков Петро Мусійович. Ректор розповів про розвиток будівельної галузі в Україні, місце КНУБА в провідних рейтингах Києва і України та перспективності отримання освіти за спеціальностями і спеціалізаціями, що пропонує КНУБА своїм абітурієнтам.

Завідувач відділення довузівської підготовки Бурдейна Н.Б., яка є відповідальною особою за пункт проведення ЗНО КНУБА і офіційним представником КРЦОЯО (Київського регіонального центру оцінювання якості освіти) розказала абітурієнтам про особливості ЗНО-2019 і ДПА-2019, дала поради щодо того, як готуватись і складати тестування. Наталія Борисівна розповіла про перелік сертифікатів ЗНО, необхідних для вступу на спеціальності університету, а також про форми, напрямки, терміни, умови і переваги підготовки абітурієнтів до творчого конкурсу і ЗНО в університеті.

Про особливості вступної компанії 2019 року – терміни і способи подачі документів, строки проведення творчого конкурсу і фахових випробувань розповіла відповідальний секретар приймальної комісії Суханевич Марина Володимирівна. Голови студентського самоврядування університету Слободянюк Олександр розказав чому молодь обирає саме Київський національний університет будівництва і архітектури.

Окрім цього студенти КНУБА підготували багато цікавих розваг і конкурсів. Гості могли сфотографуватися у фотозоні і прийняти участь у розіграші подарунків, розмістивши своє фото в Instagram. Головний приз отримала Шрамко Софія з смт Брацлава Вінницької області, набравши 177 лайків за фото з хештегом #KNUBAopen. Друге місце зайняла Грищенко Дар’я із міста Скадовськ Херсонської області, набравши 79 лайків. Третє місце – Вовченко Вікторія із міста нова Каховка Херсонської області – 56 лайків.

У перервах між офіційними виступами і концертними номерами, що для гостей свята підготували талановиті студенти університету під керівництвом директора Центру культури і дозвілля Світлани Шароградської, з екрану до абітурієнтів КНУБА звернулися відомі і всіма любимі діячі мистецтв України – народна артистка театру і кіно Ада Роговцева, відомий балетмейстер Григорій Чапкіс, ноумени брати Шумахери, актор Студії «95 квартал» - Степан Казанін, заслужена артистка Республіки Крим та України Ленара Османова, заслужена артистка театру і кіно Тетяна Шеліга, народна артистка Алла Попова. Вони розповіли на яскравих прикладах світового мистецтва, історії людства, будівництва, архітектури і зодчества, що кожна людина будує своє життя, кар’єру, долю. Долю і історію своєї родини, роду, народу, свого міста, своєї країни, світу… А найкращих архітекторів і будівельників випускає Київський національний університет будівництва і архітектури.

Після закінчення концертно-офіційної частини, абітурієнти поспілкувались із деканами та викладачами факультетів, на яких вони мріють навчатися, відвідали навчальні аудиторії, лабораторії та класи. Абітурієнти скороченої форми навчання у цей день мали можливість прийняли участь у Пробних фахових випробуваннях, організованих викладачами будівельного, будівельно-технологічного факультету, факультету автоматизації і інформаційних технологій, факультету геоінформаційних систем і управління територіями, факультету інженерних систем та екології, факультету урбаністики та просторового планування за більш ніж 20 спеціальностями.

Майбутні студенти архітектурного факультету мали можливість відвідати майстер-класи від викладачів цього факультету за розділами – рисунок, композиція, графіка-креслення, живопис і клаузура. Всього у конкурсі прийняло участь понад 90 абітурієнтів. Декан архітектурного факультету – Кащенко Олександр Володимирович і завідувачі кафедр після офіційної загальної частини близько трьох годин спілкувалися із батьками у актовій залі. Викладачі Архітектурного факультету до пізнього вечора розповідали про особливості вступу і навчання на факультеті, демонстрували вступні, курсові, дипломні і конкурсні роботи студентів, відповідали на численні запитання, а також надавали розгорнуті консультації.

Завідувач відділення

довузівської підготовки

Бурдейна Наталія Борисівна

43 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page