top of page
Поиск
  • Фото автораknucaentrants

KNUBA OPEN

В суботу 9 листопада 2019 року у Київському національному університеті будівництва і архітектури відбулась масштабна профорієнтаційна подія – День відкритих дверей – KNUBA OPEN. День відкритих дверей – дає можливість абітурієнтам ближче познайомитися із закладом вищої освіти, На інформаційних платформах факультетів гості КНУБА мали можливість поспілкуватися із деканами, завідувачами кафедр, викладачами і студентами. Кожен абітурієнт отримав рекламні буклети, проспекти, флаєра з інформацією про університет, факультети, спеціальності і освітні програми, секції, дозвілля і можливості займатися спортом.

Кафедри університету підготували цікаві локації з майстер-класами, презентаціями, впровадженнями інформаційних і технологічних інновацій в освітній процес, захоплюючими демонстраціями. Викладачі, наукові співробітники і лаборанти проводили співбесіди, консультації, екскурсії по кафедрам, спеціалізованим аудиторіям, комп’ютерним класам, майстерням та дослідницьким, експериментальним і випробувальним лабораторіям і центрам. Викладачі розповідали про особливості вступу і навчання на факультетах, демонстрували вступні, курсові, дипломні і конкурсні роботи студентів, відповідали на численні запитання, а також надавали розгорнуті консультації.

Викладачі архітектурного факультету провели майстер-класи з рисунку, композиції, графіки-креслення, живопису і клаузури. Наймолодшим учасникам майстер-класу з креслення і рисунку лише 10 і 12 років. Але хлопці чітко визначилися у професійному плані і впевнено йдуть до своєї мети. Викладачі і студенти факультету автоматизації і інформаційних технологій презентували модель автоматизації процесів і систем розумного будинку, познайомили із принципом роботи і можливостями застосування тепловізора, познайомили із імітаційним моделюванням на демоприкладах програмування графічними мовами, знайомили з робототехнікою.

Факультет інженерних систем та екології презентував роботу пристрою для утилізації відходів, рекуператора і тепловізора, абітурієнти та їх батьки проводили фізичні досліди і експерименти на лабораторних установках за підтримки і допомоги викладачів кафедри фізики. На ФІСЕ завітала ціла династія – до декана О.В.Приймака підійшла познайомитися майбутня абітурієнтка із батьками, які у 1995 і 1998 роках закінчили КНУБА за спеціальністю «Теплогазопостачання і вентиляція (ТВ)». На локаціях факультету геоінформаційних систем і управління територіями студенти демонстрували самостійно виконані 3D моделі університету та інших об’єктів, викладачі проводили майстер-класи роботи з геодезичними приладами, по запусканню і керуванню безпілотним літальним апаратом.

В рамках інформаційної платформи, в приміщенні музею КНУБА абітурієнти мали можливість поспілкуватись із представником Українського центру оцінювання якості освіти Н.Б.Бурдейною стосовно нововведень, які чекають на випускників при проходженні ЗНО-2020. Наталія Борисівна пояснила мету проведення незалежного оцінювання, розповіла про порядок і строки реєстрації, отримання запрошень і проходження тестування, розповіла про організацію проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Пояснила про необхідність участі в пробному тестуванні. Оскільки пробне зовнішнє незалежне оцінювання дозволяє випускникам ознайомитися із процедурою проведення ЗНО, порядком допуску до пункту тестування та робочого місця, структурою та змістом тестового зошита, психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання, навчитися ефективно розподіляти час, оцінити свій рівень навчальних досягнень.

Про особливості вступної компанії 2020 року – умови вступу в КНУБА, терміни і способи подачі документів, строки проведення творчого конкурсу і фахових випробувань розповіла відповідальний секретар приймальної комісії М.В.Суханевич. Марина Володимирівна отримала багато запитань. Вступники та їх батьки цікавилися особливостями вступу на архітектурний факультет, вступом після коледжів, строками подачі заяв, особливостями проходження творчого конкурсу, розрахунком конкурсного балу, вступом для громадян пільгових категорій. Фахівець підготовчих курсів О.Г.Голубенко розповіла про форми, напрямки, терміни, умови і переваги підготовки абітурієнтів до творчого конкурсу і ЗНО в університеті. До пізнього вечора Оксана Григорівна і Наталія Іванівна Парасюк консультували абітурієнтів та їх батьків, записували на підготовчі курси, направляли на консультації з деканами та майстер-класи.

Цікаво і весело провели час зовсім «юні абітурієнти», які супроводжували до КНУБА своїх старших братиків та сестричок. Для них студенти облаштували розважально-ігрову зону Babybuild. Маленькі будівельники, архітектори, економісти, юристи, геодезисти, менеджери, митники, спортсмени, ІТ-шники фантазували, малювали, ліпили, конструювали і розповідали, ким хочуть стати, коли стануть дорослими. Гості могли сфотографуватися у фотозоні і прийняти участь у розіграші брендованих сувенірів від КНУБА, розмістивши своє фото в Instagram і набравши максимальну кількість лайків за фото з хештегом #KNUBA_open.

Цього разу до нас завітали не лише кияни та мешканці Київщини, а й абітурієнти з Житомирщини, Вінниччини, Луганщини, Сумщини, Кіровоградщини, Чернігівщини, Хмельниччини, Тернопільщини, Одещини, Черкащини, Рівненщини, Волині, Миколаївщини, Полтавщини, Дніпропетровської, Запорізької та Закарпатської області, Донецької і Луганської областей. Зазвичай восени майбутні абітурієнти малоактивні, але цієї осені, чи тому сприяла гарна погода, чи зростаючі рейтинги Київського національного університету будівництва і архітектури на фоні його солідних іміджу, авторитету та репутації в освітньо-наукових та бізнес колах України та світу, осінній KNUBA OPEN відвідали близько 300 гостей.

Завідувач відділення

довузівської підготовки

Бурдейна Наталія Борисівна


80 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page